söndag 8 november 2009

Kvinnor drabbas av de rödgrönas politik

Typiska kvinnoyrken drabbas mest av de rödgrönas politik. Beräkningar visar att 30 000 jobb snabbt skulle försvinna om Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet fick igenom sitt senaste budgetförslag. Visserligen vill de rödgröna öka statsbidraget till kommunerna, men samtidigt minskar kommunernas intäkter drastiskt genom övriga åtgärder.

Dessutom är de rödgröna emot vårdvalsreformen, apoteksomregleringen och avdragen för hushållsnära tjänster. Det är i kommunerna och i vårdsektorn de flesta kvinnor jobbar. Så det är kvinnorna som drabbas värst om de rödgröna kommer till makten efter nästa val.

Dalarnas kommuner och landsting skulle drabbas av ökade kostnader med 191,6 miljoner kronor om de rödgröna hade makten. Tillskottet till Dalarnas kommuner och landsting ligger däremot efter alliansregeringens tre år vid makten på 803,2 miljoner kronor. Det är genom förbättrade villkor för småföretag och fler jobb som vi får mer pengar till välfärd. Jag tänker se till att regeringen får fortsätta på den inslagna vägen och satsa ännu mer på entreprenörskap och småföretag. Därför kommer jag att jobba för ett starkt Centerparti i valet 2010.

Anki Enevoldsen

Inga kommentarer: