tisdag 19 maj 2009

Leif Lindström och stalinismen

Leif Lindström tar i med rejäla brösttoner när ha går till angrepp mot mig i en insändre i DD 15 maj. Han blandar ihop stalinismen med Borlänge kommun, och den liknelsen får stå för Lindström själv. Bara för att vara tydlig kan jag också tala om att jag varken brukar äta små barn eller dricka blod. Man vet ju aldrig vad Lindström kan påstå nästa gång.

Centerpartiet, ett folkrörelseparti med sina rötter i bonderörelsen, har med insikt i småföretagares vardag länge drivit frågor för att förbättra deras villkor. Förslaget om en mini-LAS är just med tanke på dem och det är inte bara jag och Maud som står för det utan de över 500 ombud som deltog i partistämman har varit med om beslutet. Mini-LAS gör det både lättare för företagen att anställa och ger en högre a-kassa i inledningen av arbetslösheten, den gynnar både näringslivet och de anställda.

Centerpartiet har också en tradition i att värna de svaga, därför ligger våra sympatier hos de ungdomar som idag på ett effektivt sätt stängs ute från arbetsmarknaden. I Danmark, där man har en flexiblare modell som vi föreslår, är arbetslösheten bland unga lägst i Europa, Sverige har högst. Ungdomarna upplever en större trygghet därför att de vet att även om de lättare kan bli av med ett jobb så kan de lika lätt få ett nytt. Leif Lindström värnar tydligen mer om gamla paragrafer än om ungdomarna.

Sofia Jarl, c

Inga kommentarer: